Gästsäkert med anledning av covid-19

Vi håller öppet som vanligt
Vi på Toftaholm Herrgård följer händelseutvecklingen av covid-19 (coronaviruset) och utgår från Folkhälsomyndighetens och myndigheternas rekommendationer och regler. Toftaholm Herrgård har 44 hotellrum och kapacitet för högst ca 90 gäster, därav kommer inga stora folksamlingar samlas hos oss. Vi har en lugn och öppen miljö i en fantastisk natur, i hjärtat av Småland. Vi håller verksamheten öppen som vanligt, precis som våra kollegor i branschen. Dessutom gör vi allt vi kan för att skydda våra gäster och vår personal. Vi erbjuder en trygg, naturnära miljö, långt utanför storstad. 

Vår verksamhet
Vi vidtar största försiktighetsåtgärder med möjlighet till avskild matsal, konferensrum med separata toaletter. Vi följer självklart alla beslut och rekommendationer. 

Vi håller hotell och restaurang öppet som vanligt. Vänligen notera att restauranger inte ingår i större offentlig tillställning eller allmänna sammankomster. Vi erbjuder bordsservering både vid lunch och middag, precis som vi alltid har gjort. Med anledning av nya riktlinjer och regler har vi även anpassat vår frukostbuffé. 

Allmänna sammankomster
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd i anslutning till den lagen gäller liksom tidigare även vid anordnande av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på serveringsställen. Detta innebär bl.a. följande. Den som driver ett serveringsställe ska vidta lämpliga åtgärder för att trängsel ska kunna undvikas inom- och utomhus (även på bl.a. uteserveringar och dansgolv). Gäster ska sitta ned vid ett bord eller en bardisk med mat och dryck och bör kunna hålla minst en meters avstånd till andra sällskap. Besökare ska informeras om hur de kan minska risken för smittspridning samt erbjudas möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjudas handsprit. Det ska säkerställas att personalen får information om hygienåtgärder för att förhindra smittspridning mellan besökare.

Vår personal
Vi vidtar alla tänkbara försiktighetsåtgärder för våra gäster men också för vår personal. Alla med förkylningssymptom ombedes att stanna hemma och ingen av våra medarbetare har sedan årsskiftet befunnit sig i något av de riskområden som initialt smittade svenskar vid utlandsvistelse.

Våra avbokningsregler
Vi följer Visitas riktlinjer gällande avbokningar och inställda arrangemang. Beträffande avbokningar så gäller det som avtalats vid bokningstillfället. Du som bokare kan i din tur få ersättning via din egen hem-och reseförsäkring om din vistelse hos oss ej är avbokningsbar. 

Tack för att du fortsätter besöka Toftaholm Herrgård!
Vi kommer försätta välkomna dig hem till oss! Det är just nu viktigare än någonsin att ta hand om varandra! Från vår sida innebär det att fortsatt leverera bästa möjliga service till alla våra gäster. Vi försöker i största möjliga mån möta era önskemål och hoppas vi ses snart.