Gästsäkert med anledning av covid-19

Vi håller öppet som vanligt
Vi på Toftaholm Herrgård följer händelseutvecklingen av covid-19 (coronaviruset) och utgår från Folkhälsomyndighetens och myndigheternas rekommendationer och regler. Toftaholm Herrgård har 44 hotellrum och kapacitet för högst ca 90 gäster, därav kommer inga stora folksamlingar samlas hos oss. Vi har en lugn och öppen miljö i en fantastisk natur, i hjärtat av Småland. Vi håller verksamheten öppen som vanligt, precis som våra kollegor i branschen. Dessutom gör vi allt vi kan för att skydda våra gäster och vår personal. Vi erbjuder en trygg, naturnära miljö, långt utanför storstad. 

 

Vår verksamhet
Vi vidtar största försiktighetsåtgärder med möjlighet till avskild matsal, konferensrum med separata toaletter. Vi följer självklart alla beslut och rekommendationer. 

Vi håller hotell och restaurang öppet som vanligt. Vänligen notera att restauranger inte ingår i större offentlig tillställning eller allmänna sammankomster. Vi erbjuder bordsservering både vid lunch och middag, precis som vi alltid har gjort. Med anledning av nya riktlinjer och regler har vi även anpassat vår frukostbuffé. 

 

Allmänna sammankomster
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Ett hotell omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. Sedan de nya direktiven kom har vi justerat just detta. Och det faktum att nu mycket färre gäster är hos oss gör att vi välkomnar dig till en lugn och luftig upplevelse.

Uppdaterat beslut gällande ”50-begränsningen” för serveringsställen 
Från och med den 8 oktober, är det tillåtet att genomföra arrangemang som krogshower, konserter och andra typer av uppträdanden samt danstillställningar på serveringsställen som omfattas av lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen utan att det finns någon generell begränsning i tillåtet antalet deltagare. Däremot kan begränsningar av deltagarantalet finnas i de tillstånd som tidigare har meddelats av Polismyndigheten och om så är fallet gäller de. Och de krav på åtgärder för att motverka smittspridning på serveringsställen genom motverkande av trängsel med mera som finns gäller fortsatt.

Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd i anslutning till den lagen gäller liksom tidigare även vid anordnande av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på serveringsställen. Detta innebär bl.a. följande. Den som driver ett serveringsställe ska vidta lämpliga åtgärder för att trängsel ska kunna undvikas inom- och utomhus (även på bl.a. uteserveringar och dansgolv). Gäster ska sitta ned vid ett bord eller en bardisk med mat och dryck och bör kunna hålla minst en meters avstånd till andra sällskap. Besökare ska informeras om hur de kan minska risken för smittspridning samt erbjudas möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjudas handsprit. Det ska säkerställas att personalen får information om hygienåtgärder för att förhindra smittspridning mellan besökare.

Möte och konferenser
Vad gäller möten och konferenser i våra lokaler i grupper större än 50 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

 

Bröllop
När det gäller begränsningen till 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar gäller dessa alltså om arrangemanget är att betrakta som en sådan i ordningslagens mening, men inte vid privata fester eller arrangemang dit allmänheten inte har tillträde. Ett privat bröllop med släkt och vänner omfattas alltså inte av begränsningen. Inget av våra bokade bröllop berörs alltså av de nya restriktionerna utan anordnas som planerat. Självklart gäller samma regler här som för alla besök hos oss, att vi välkomnar gäster som är friska, symtomfria och inte tillhör någon av riskgrupperna. 

 

Vår personal
Vi vidtar alla tänkbara försiktighetsåtgärder för våra gäster men också för vår personal. Alla med förkylningssymptom ombedes att stanna hemma och ingen av våra medarbetare har sedan årsskiftet befunnit sig i något av de riskområden som initialt smittade svenskar vid utlandsvistelse.

 

Våra avbokningsregler
Vi följer Visitas riktlinjer gällande avbokningar och inställda arrangemang. Beträffande avbokningar så gäller det som avtalats vid bokningstillfället. Du som bokare kan i din tur få ersättning via din egen hem-och reseförsäkring om din vistelse hos oss ej är avbokningsbar. 

 

Tack för att du fortsätter besöka Toftaholm Herrgård!
Vi kommer försätta välkomna dig hem till oss! Det är just nu viktigare än någonsin att ta hand om varandra! Från vår sida innebär det att fortsatt leverera bästa möjliga service till alla våra gäster. Vi försöker i största möjliga mån möta era önskemål och hoppas vi ses snart.