À la Carte Meny

Serveras alla dagar kl. 18-21 (se kvällens meny längst ner)

Förrätter - Starters
Pilgrimsmussla, potatiskrisp, smörsås på kyckling, rostad mandel och romanesco (L, MP, S, N)*
Scallop, potatocrisp, buttersauce made of chicken, roasted almonds and romanesco

175kr

Vinrekommendation: 2019, Take it to the grave, Pinot Grigio, AUS, 120kr

 

Krämig Karl-Johansoppa, tartar på svamp, trattkantarell, friterad schalottenlök
och riven getost (L, MP, Ä)*
Creamy Penny Bun soup (porcini) served with a mushroomtartar, deep fried shallotts and grated goats cheese

185kr

Vinrekommendation: 2018, Backhouse, Chardonnay, USA, 120kr


Varmrätter - Main courses
Pärlhöna, blodapelsinsås, picklade senapsfrön, miso, butternutpumpa och savoykål (L, MP)*
Guinea fowl, bloodorange jue, pickled mustardseeds, miso, butternutsquash and savoy cabbage

285kr

Vinrekommendation: 2017, Backhouse, Cabernet Sauvignon, USA, 130kr

 

Pocherad piggvar, broccoli, syrad gurka, ostronskivling, nori och Champagnesås (L, MP, F)*
Poached turbot, broccoli, pickled cucumber, oyster mushroom, nori and a Champagnes sauce

325kr

Vinrekommendation: 2018, Corvers Kauter, Riesling, Rheingau, DE, 130kr

 

Hjortinnanlår, syrad potatispuré, spetskål, benmärgssky, pepparrot och silverlök (L, MP)*
Venison, acidic potatopuré, headpointed cabbage, bonemarrow sauce, horseradish and silveronions

295kr


Vinrekommendation: 2017, Parducci, Cabernet Sauvignon, USA, 130kr

 

Rostad spetskål med krispig potatis, kantarell, pumpakräm, ost, syrad gurka
och svampbuljong (L, MP)*
Roasted headpointed cabbage with crispy potatoes, chanterelle, pumpkin cream, cheese, pickles
and mushroom broth

255kr

Vinrekommendation: 2017, Parducci, Pinot Noir, California, USA, 130kr


Efterrätter - Desserts
Gräddfilsglass, mandelkaka, körsbär och Amarettoskum (G, L, MP, N)*
Ice cream made of sour cream, almond cake, cherries and Amaretto foam

145kr

Vinrekommendation: 2017, Les Pins, Monbazillac, Château Tirecul, FR, 105kr

 

Gin & Tonic-sorbet på gin från Lydén Distillery med sockerkaka, gurka och lingon (G, L, MP, Ä, N)*
Gin & Tonic-sorbet made of gin from local Lydén Distillery, sponge cake, cucumber and lingonberry 

145kr

Vinrekommendation: Mas Pere Selecció, Brut Eco, 105kr


Ost - Cheese
Herrgårdens ostar (G, L, MP)*
The manor house cheese plate

165kr

Vinrekommendation: Very Old Pineau des Charentes Bache Gabrielsen, Cognac, FR, 105kr


(G=Gluten, L=Lactose, MP=Milk protein, F= Fish, S=Shellfish, Ä= Egg, N=Nuts)*

 

Kvällens Meny

Serveras vid våra bokade paket som inkluderar middag.
Kontakta oss i god tid vid allergi / kostavvikelse så löser vi det. 

 

Måndag, onsdag, fredag, söndag:

Pilgrimsmussla, potatiskrisp, smörsås på kyckling, rostad mandel och romanesco  (L, MP, S, N)*

Hjortinnanlår, syrad potatispuré, spetskål, benmärgssky, pepparrot och silverlök (L, MP)*

Gin & Tonic-sorbet på gin från Lydén Distillery med sockerkaka, gurka och lingon (G, L, MP, Ä N)*


Tisdag, torsdag, lördag:

Krämig Karl-Johansoppa, tartar på svamp, trattkantarell, friterad schalottenlök, riven getost (L, MP, Ä)*

Pocherad Piggvar, broccoli, syrad gurka, ostronskivling, nori och Champagnesås (L, MP, F)*

Gräddfilsglass, mandelkaka, körsbär och Amarettoskum (G, L, MP, N)*

(G=Gluten, L=Lactose, MP=Milk protein, F= Fish, S=Shellfish, Ä= Egg, N=Nuts)*

Bokningsförfrågan Middag










Specificera allergi/specialkost eller övriga önskemål