Kvällens middag
Á la carte
Inklusive bröd, smör, bordsvatten
Höstens meny med start 22 september finns längst ner.
Förrätter
Tartar på hjortinnanlår med picklade senapsfrön, friterad potatis och misomajonnäs (Senap, Ä)
195 kr
Pilgrimsmussla med blomkålspuré, serranoskinka och brynt smör (L, Blötdjur)
195 kr
Huvudrätter
Lammrostbiff med palsternackspuré, rosmarinsås, saltbakade betor och rovor (L)
335 kr
Bakad röding med regnbågsrom, isad fänkålssallad och fläderblomsås (F, L)
335 kr
Souterad grön sparris med belugalinser och ramslök (Vegansk)
335 kr
Desserter
Bakade rabarber från vår trädgård med rabarbersorbet, limeskum och jordgubbsgel (G, L, Ä)
185 kr
Inkokta päron med vaniljpannacotta, pärongel och yoghurtglass (G, L, Ä)
185 kr
Herrgårdens ostar med marmelad och fröknäcke (G, L)
185 kr
..........................................
Gäller för alla bokningar gjorda t o m 31 maj
Kvällens middag måndag, onsdag, fredag och söndag
Pilgrimsmussla, Lamm och Rabarber
Kvällens middag tisdag, torsdag och lördag
Tartar, Röding och Päron
Fr o m 1 juni ändrar vi till middag i fyra akter för alla nya bokningar, pris 695 kr. Med tillägget herrgårdens ostar är priset 845 kr
Kvällens middag måndag, onsdag, fredag och söndag
Aptitretare, Pilgrimsmussla, Lamm och Rabarber
Kvällens middag tisdag, torsdag och lördag
Aptitretare, Tartar, Röding och Päron
..............................
Barnmeny
(upp till 12 år)
Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon och gurka (MP) *
105 kr
3-rätters Barn
Förrätt
Ost & skinktoast med gurkstavar (G, L, MP)
Varmrätt
Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon och gurka (MP) *
Dessert
Vaniljglass med chokladsås (L, MP, Ä)
3-rätters 0 - 6 år, 175 kr
3-rätters 7 - 12 år, 205 kr
För allergier, se menyn ovan
(F= Fisk, G=Gluten, L=Laktos, MP=Mjölkprotein, N=Nötter, S=Skaldjur, Ä= Ägg)*
Höstens meny fr o m 22 september
Förrätter
Röding ”crudo” med krispig kapris, picklad fänkål, rädisa, citron och basilika (F)
195 kr
Ankbröst med ankmousse, björnbärssås och stekt brioche (L, G, Ä)
195 kr
Rödbetscarpaccio med getostmousse, valnötter och karamelliserad rödvinssås (L, N)
195 kr
Varmrätter
Skreitorsk med potatispuré, sparrisbroccoli och räkbisque (L, F, S)
335 kr
Oxfilé tournedos med potatiskaka, färgade morötter, lökgel och rödvinssås (L)
335 kr
Svamprisotto med riven gårdsost från Svedjan (L) går att få vegansk
335 kr
Dessert
Karamelliserad yoghurt med kryddkokta lingon och hasselnötscrisp (L, N)
185 kr
Kanelpannacotta, havrekakssmulor, äppelmos, äppelchips och tranbärsgel (L, G)
185 kr
Middag i fyra akter pris 695 kr. Med tillägget herrgårdens ostar är priset 845 kr
Kvällens middag måndag, onsdag och fredag
Aptitretare, Röding, Oxfilé och Yoghurt
Kvällens middag tisdag, torsdag och lördag
Aptitretare, Anka, Skreitorsk och Pannacotta